Arkitekten om prosjektet:

Straumsfjellet Panorama
– 209 boliger i hjertet av Fjell kommune

Straumsfjellet Panorama ligger på en høyde i hjertet av Fjell kommune. Prosjektet får derfor en fantastisk utsikt i alle himmelretninger, med fri solgang, for det meste uhindret av omkringliggende bygninger og terreng. Fra tomten er det utsikt til havet, til Hjeltefjorden, mot Askøy og over innseilingen til Bergen.

Straumsfjellet Panorama skal bygges i et område som blir en forlengelse av et fremtidig Straume sentrum, det som gjerne omtales som Sotra Kystby.

Et område som er preget av nyskapning og mange planer om å bli et aktivt møtested, der boligbygging og kulturtilbud går hånd i hånd.

Bygningene vil få en moderne arkitektonisk utforming. Bygningsvolumene vil variere for å tilpasse seg omgivelsene. Materialet og fargebruken som er valgt skal bidra til å knytte bygning­ene til omgivelsene. På fasadene er det tenkt brukt tegl og puss som hovedmaterialer. En lys tegl som skal virke varm og lys, og en mørkere tegl som skal tilpasse seg vegetasjon og fjell.

Bygningene i anlegget vil omkranse et felles utomhusanlegg. Dette er tenkt opparbeidet som et parkanlegg med benker, lekearealer og sykkelparkering. Parken skal være en felles møteplass med mulighet for å slappe av og nyte solen samtidig som det skal være et fint blikkfang fra leilighetene.

Prosjektet vil passe svært godt for dem som både vil bo sentralt med gangavstand til alle servicetilbud og samtidig ha lett tilgang til friluftsopplevelser og f.eks. Straume idrettspark med den nye idrettshallen, Sotra Arena.

Ingvill Skjerven
Arkitekt, Rambøll.